Now Reading
Planuri „post-nebunie”. Care e primul lucru pe care îl vei face după ce ieșim din asta

Planuri „post-nebunie”. Care e primul lucru pe care îl vei face după ce ieșim din asta

Pandemie, nebunie, știri apocaliptice, numere în creștere, panică, măști, frică, boală, dezastru, pe scurt, ceea ce trăim din anul 2020 și pare că nu dă semne să se amelioreze.

După ce „noua normalitate” a devenit încet „normalitate” și atât, nu cred că există persoană pe tot globul acesta care să nu se întrebe: Oare cât mai durează? Când vom auzi că s-a terminat?

Acest răspuns din păcate nu îl au nici autoritățile, cu atât mai puțin noi, dar ceea ce avem încă, sau ar trebui să avem, este speranța. Este greu, trecerea la 2021 a fost ca un fel de portal magic pentru mulți, ca un fel de portiță prin care vedeam cu chiu cu vai luminița de la capătul tunelului tenebros care a fost 2020. Dar ce să vezi. Nu a fost așa, ba chiar se pare că este mai rău. Bun, ce putem noi face? Ce nu ne poate lua nimeni? Speranța, după cum am zis, visarea, sămânța aceea de bucurie pe care o putem sădi în noi odată cu gândul la ce vom face după ce se va fi terminat.

Dacă anul trecut se țineau concerte pe balcon și ne acomodam cu home-office-ul, acum deja nu mai e atât de distractiv, iar frustrarea și senzația de neputință ating cote alarmante, mai ales la cei pe care pandemia i-a lovit dur financiar sau emoțional. Dar să revenim la lucruri pozitive.

Așadar, faceți cu noi un exercițiu de imaginație care cu siguranță vă va încărca măcar pentru o clipă de bună dispoziție. Imaginația are un impact direct asupra felului în care ne simțim și ne poate influența într-un mod pozitiv, dacă știm cum să lucrăm cu ea.

Din discuțiile noastre și din ce am mai auzit și văzut în jur, printre locurile fruntașe cărora oamenii le duc dorul se află călătoriile. Dar nu toți își doresc ceva extravagant sau care implică bilete de avion și pașapoarte. Unii vor doar să-i poată îmbrățișa pe cei dragi fără frică.

Am făcut și noi o listă de „Bucurie post-pandemie”, să-i spunem așa, și abia așteptăm să o putem pune în aplicare, odată ce se va auzi peste tot că „S-a terminat!”.

Întâlniri cu cei dragi

Cine ar fi crezut vreodată că un lucru atât de banal precum să te vezi cu familia și cu prietenii va fi interzis. Aici nu vorbim strict despre restricțiile din România, ci la nivel global.

Abia așteptăm ziua în care ne vom putea îmbrățișa părinții și bunicii fără frică, când ne vom putea sărbători ziua de naștere cu toți prietenii, când vom merge iar la petreceri, fie că-s nunți, botezuri, aniversări, orice, numai să ne simțim liberi și să ne bucurăm împreună. Fără măști.

Revenirea la… formele pre-pandemie

Situația kilogramelor luate în carantină și care nu se mai vor duse este un lucru mai comun decât crezi.

Dacă faci parte dintre norocoșii care și-au păstrat silueta și cu sălile închise, și cu restricțiile de mișcare în general, te felicităm! Dacă în schimb duci o adevărată luptă cu cântarul, nu ești singura. Nu doar faptul că s-au închis/ deschis sălile ne-a afectat din acest punct de vedere, ci mai ales faptul că mulți ne-am mutat „sediul” acasă.

Sportul a devenit mutatul de pe scaunul de la birou pe canapea, cu câte un șprint până la baie, sau un „power-walk” până la frigider… noaptea. Rezultatul? Nasturi de la blugi care plâng deodată cu tine când încerci să îi închizi, o măsură (în cel mai bun caz) mai mare la rochițe, frustrări, nervi, diete eșuate, etc.

Sigur, putem să facem sport și acasă, în unele orașe sălile sunt încă deschise, dar parcă totuși, nu e la fel. Plus că de sportul acasă mulți se plictisesc foarte repede, parcă nu ai la fel de multă motivație ca și atunci când ești înconjurat de alți oameni care transpiră împreună cu tine.

Odată ce scăpăm de restricții, bine ați venit plimbări lungi în aer curat (deși ai și acum varianta drumețiilor la munte)! Plimbări cu bicicleta, cu rolele, alergat sau orice sport îți place, și în general, revenirea la o viață mult mai activă.

Cursuri puse în aplicare

În timpul acestei pauze forțate mulți dintre noi am citit numeroase cărți sau am făcut cursuri online în diverse domenii. Una dintre puținele părți bune, îmi permit să spun, a fost că am dobândit competențe în arii noi, pentru care poate înainte nu am avut timp.

Bineînțeles că sunt și cei care au fost forțați de circumstanțe să se reorienteze din punct de vedere al carierei, dar și cei care au dorit să învețe lucruri noi deoarece acum le-a permis programul.

Ei bine, dacă nu am început deja, atunci va fi momentul numai bun să profităm de aceste noi cunoștințe (da, se pun și cele de frizer pentru cele dintre noi care au avut acest rol în timpul lockdown-ului… 🙂 ).

Festivaluri

Cui nu îi este dor să danseze până în zori pe muzică dată la maximum care bubuie din boxele de lângă scene uriașe? Ok, poate nu tuturor vă este dor de asta, dar noi cu siguranță vom „zbura” cu viteza luminii la primul festival care se va organiza în România, atunci când acest lucru va fi posibil.

Acel festival vibe este unic, îl simți în toți porii și îți asigură doza de bună dispoziție mult timp după ce s-a terminat. Și dacă nu ești genul de persoană care să stea la camping patru zile pentru un festival, tot te poți bucura măcar o zi de spectacole.

Organizatorii marilor festivaluri din România au spus că încă se discută diverse variante pentru anul acesta. Noi sperăm să auzim vești bune.

Apropo, în weekend-ul 20-21 martie, Olanda a organizat un festival „de probă” cu 1.500 de persoane, în scop științific, pentru a studia răspândirea virusului într-un astfel de context. Așteptăm rezultatele „experimentului”.

Călătorii

Am ajuns și la subiectul nostru preferat: călătoriile.

Chiar dacă nu toți au acest travel-bug (pasiune pentru călătorii), cu siguranță le este dor măcar de o vacanță la noi, la mare.

Momentan situația este destul de delicată în lume, regulile diferă de la o țară la alta, dar se pare că există o mică speranță pentru vara 2021.

Foarte mulți români au fost deja în vacanță peste hotare anul acesta, și urmează să mai plece.

Cei care abia au așteptat să își scoată valiza de la naftalină au parte de vești bune: Egipt își așteaptă cu brațele deschise turișii, iar aici chiar ai ce să vezi și ce să faci, fie că vrei o vacanță relaxantă la plaja, adrenalină prin deșert, sau istorie (visăm cu ochii deschiși la piramide...), dar și Grecia, care a anunțat că deschide sezonul pentru români din aprilie, pentru a putea petrece într-una din superbele sale insule Sărbătorile Pascale.

De asemenea, mai sunt și alte destinații exotice din care puteți alege, iar odată cu debutul sezonului estival, cu siguranță vor fi și mai multe. Trebuie însă să fiți foarte atenți în contextul actual la condițiile de intrare în aceste țări și la regulile pentru întoarcere, deoarece diferă! Dar cu privire la călătorii, pe larg, într-un articol viitor.

Unde ar merge City Girl dacă ar fi totul liber? În Ibiza!

 

Sperăm că această planificare pentru momentul când viețile noastre își vor relua cursul normal v-au adus măcar un mic zâmbet pe buze și vă dorim să vă împliniți cât mai repede ceea ce v-ați dorit.

 

 

 

 

 

 

 

 

What's Your Reaction?
Ador
4
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021