Now Reading
Egipt, destinația momentului. Piramide, plajă, resorturi luxoase, safari în deșert și insule te așteaptă în țara faraonilor

Egipt, destinația momentului. Piramide, plajă, resorturi luxoase, safari în deșert și insule te așteaptă în țara faraonilor

Cu siguranță ați observat în ultima perioadă că tot mai mulți români aleg să își petreacă (cel puțin) o vacanță în fascinantul Egipt. 

Toate șansele să aveți rude sau prieteni care au evadat puțin din cotidian într-unul din resorturile superbe din Hurghada, aceasta fiind una din cele mai populare destinații de la malul Mării Roșii în acest moment.

Egiptenii își așteaptă cu brațele deschise turiștii și fac constant eforturi pentru ca un sejur în țara lor să fie cât mai sigur și cât mai plăcut, din toate punctele de vedere.

Egiptul a intrat pe lista verde, iar românii dornici de vacanță au pornit cu sutele spre tărâmul faraonilor. Trebuie să recunosc că ne tentează și pe noi o vacanță în Egipt, poate la toamnă, motiv pentru care „ne-am făcut temele”. Până atunci, vă prezentăm câteva informații utile celor care decid să plece.

CE TREBUIE SĂ ȘTII

Potrivit MAE, începând cu luna septembrie 2020, toți pasagerii curselor aeriene care intră în Republica Arabă Egipt, prin orice aeroport, trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior călătoriei, chiar dacă sunt vaccinați.

Este necesar ca testul să fie de tipul RT-PCR, efectuat de către un laborator specializat, autentificat prin ștampilă, fără a fi aplicate pe document corecții și/sau modificări. În mod obligatoriu, testul tip PCR prezentat autorităților egiptene trebuie să cuprindă data și ora recoltării probei biologice și să fie tradus în limba engleză sau arabă, cu mențiunea NEGATIVE.

Singurele persoane exceptate de la măsura prezentării unui test PCR la intrarea pe teritoriul Republicii Arabe Egipt sunt copiii cu vârsta de sub 6 ani. Nu există alte categorii de persoane exceptate.

Documentul de călătorie utilizat (pașaport simplu sau pașaport simplu temporar) trebuie să aibă o valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul Egiptului.

La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor și Aswan turiștii sunt scutiți de obținerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (până la data de 30 aprilie 2021). Cetățenii români care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viză de intrare, care se obține de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la București sau direct de la autoritățile de frontieră din aeroport.

După data de 30 aprilie 2021 cetăţenii români care călătoresc în Republica Arabă Egipt în scop turistic au nevoie de viză. Viza turistică se poate obţine la aeroport, contravaloarea colantului de viză fiind achitată pe loc, sau la sediul Ambasadei Republicii Arabe Egipt în România, costul acesteia fiind de aproximativ 25 USD.

În hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate măsuri de protecție speciale, iar în cazul depistării unui caz de COVID-19, respectiva persoana va fi carantinată în camere special amenajate în hotel, iar în cazul agravării simptomelor va fi spitalizată (situație care va genera condiții speciale de tratament și întoarcerea în țară pe cheltuiala turistului).

La întoarcerea în România NU se stă în carantină.

CE POȚI FACE

Pentru cei ce vor relaxare…

Hurghada este locul perfect! Sunt numeroase resorturi spectaculoase, iar prețurile au scăzut mult față de anii trecuți. Acum puteți să vă bucurați de 7 nopți la un resort de 4* all inclusive începând de la aproximativ 400 de euro, iar dacă doriți la 5* all inclusive prețurile încep de la aproximativ 500 de euro, de persoană, cu avion și transfer inclus.

Cel mai bine este să apelați la o agenție de turism, deoarece acest lucru vă va scuti de multe bătăi de cap, plus că veți primi toate informațiile actualizate la zi. Este important, în condițiile date, de pandemie, să aveți o asigurare storno și de sănătate. De acest lucru se ocupă tot agenția.

Resorturile oferă de toate, de la aqua park, la plaje private, piscine, magazine, saloane de masaj, spa, etc. Pentru a decide care este resortul perfect pentru tine poți să cauți pe youtube video-uri de la cei care au mai fost (șanse mari să găsești chiar români) sau pe grupurile de facebook cu turiști români în Hurghada, informațiile de acolo sunt de mare, mare ajutor, mai ales dacă este prima ta călătorie în Egipt.

Hurghada

Pentru cei care vor aventură…

Hurghada nu înseamnă doar lenevit pe plajă, ci și adrenalină!

Poți opta pentru excursii opționale, luate ori printr-o agenție locală, sau prin cei cu care mergi, din nou găsești informații utile pe grupurile menționate mai sus, despre prețuri, oferte, etc.

Din Hurghada poți face safari în deșert cu ATV-ul sau cu buggy car, se poate vizita un sat de beduini și participa la spectacole.

De asemenea, sunt zone chiar aproape de resorturi, unde poți face snorkeling și poți admira coralii din Marea Roșie. Dacă iubeși apa, atunci o excursie cu vaporașul sau pe un yacht sunt perfecte pentru tine.

Sunt mulți care organizează astfel de excursii, inclusiv cu vaporul până la Orange Bay, despre care se spune că aduce a Maldive, și pe bună dreptate! Sau pe insula Paradise. Vaporul oprește în larg, iar doritorii pot face scufundări și snorkeling. De asemenea, ai ocazia să înoți cu delfinii!

Croaziera-Nil

Pentru cei care vor istorie…

Nu se poate să mergi în Egipt fără să vezi piramidele! Cel puțin așa am face noi, la prima vizită.

Este important de știut că piramidele sunt lângă Cairo, iar acest lucru înseamnă o distanță considerabilă față de Hurghada. Dar nu vă faceți griji! Sunt excursii organizate pentru turiști care includ o vizită la Muzeul de Egiptologie, Piramidele, Sfinxul și toate intrările la obiective, la mai puțin de 90 de euro de persoană, în funcție de perioada în care mergeți.

sfinx

Drumul este lung, aprox. 450 km din Hurghada, deci 900 km dus-întors, dar toți cei care au făcut această excursie sunt foarte încântați de ceea ce au văzut, uitând de oboseală.

Un alt loc care trebuie văzut măcar o dată în viață este Luxor. Aici puteți admira Templul din Karnak, Valea Regilor, Templul lui Hatshepsut, Coloșii din Memnon și cu siguranță veți rămâne cu amintiri pentru o viață. Din Hurghada până în Luxor sunt aproximativ 300 km, se pleacă dimineața devreme pentru a avea timp de vizitat. Cei care organizează aceste excursii se ocupă de tot, voi trebuie doar să vă bucurați de ceea ce vedeți.

Acestea sunt doar câteva dintre locurile pe care le puteți vedea și activitățile pe care le puteți face în Egipt, întrebați agenția cu care călătoriți pentru mai multe detalii, pentru oferte personalizate.

luxor

NU UITA

În Egipt este foarte cald, verifică temperaturile pentru perioada care te interesează. La malul Mării Roșii bate briza și este plăcut, dar obiectivele turistice precum piramidele se află în deșert, unde soarele arde puternic.

Nu uita să ai apă la tine, apă îmbuteliată, să NU BEI apă de la robinet, de recomandat să nu o folosești nici la spălatul dinților sau pe față, nu este potabilă.

Este foarte utilă o eșarfă în culori deschise sau o pălărie pentru a te feri de soare. De asemenea, o cremă cu SPF cât mai ridicat (30, 50), cremă specială pentru ten cu SPF preferabil 50, haine lejere din materiale naturale, deschise la culoare, vor fi prietenele tale cele mai bune în excursie.

Majoritatea hotelurilor oferă wi-fi, dar uneori nu merge foarte bine. De aceea, este mai ok să îți cumperi o cartelă cu opțiune de internet (există și cu minute, dacă dorești), direct din aeroport când aterizezi. Apropo de aeroport, bagajele trebuie să fie înfoliate, poți face asta ori acasă, ori la aeroport, contra cost (aprox. 5 euro).

Și acestea fiind spuse, vă dorim zbor plăcut, o vacanță minunată și ne vedem pe plajă!

 

 

Foto: Pixabay

 

 

 

What's Your Reaction?
Ador
15
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021