Now Reading
Dragă viitoare mireasă, care nu mai știi ce să faci. Ce variante ai pentru nunta mult visată și amânată

Dragă viitoare mireasă, care nu mai știi ce să faci. Ce variante ai pentru nunta mult visată și amânată

nunta

Primești inelul, spui „DA!” cu lacrimi în ochi de emoție, vă bucurați de moment, faceți poze, eventual un video scurt, anunțați familia și prietenii, iar apoi… START planificare nuntă! Doar că pandemia nu ține cont de planurile tale…

Mii de cupluri au fost nevoite să își amâne o dată, sau chiar și de două ori, evenimentul mult visat, iar nici acum lucrurile nu stau prea roz. Unii au ieșit în stradă pentru a cere soluții celor de la conducere.

În loc să meargă pe la târguri de nunți să-și aleagă rochia, costumul, verighetele, dj-ul și toate cele necesare, viitorii miri se gândesc să-și anunțe invitații că evenimentul s-a anulat. Dar înainte să faci asta, încerc să îți redau speranța.

CE SPUN AUTORITĂȚILE

Mai este o lună până la debutul sezonului de nunți în România, iar autoritățile au anunțat că se lucrează la redeschiderea acestui segment.

Avem vești bune și vești proaste, pe care să le spunem prima dată? Începem cu cele bune: sunt șanse mari ca evenimentele private de tipul nunților și botezurilor să poată fi organizate în următoarele luni. Veștile proaste: acestea vor sta, din nou, sub semnul RESTRICȚIILOR.

Astfel, potrivit autorităților, va trebui să faci anumite compromisuri pentru nunta ta, care va putea avea loc numai respectând condiții stricte. Vor putea participa doar persoane vaccinate, care au un test cu rezultat negativ sau au dovada anticorpilor, trecând deja prin boală.

De asemenea, va fi stabilit numărul persoanelor care pot sta la aceeași masă, respectiv a celor care vor putea păși pe ringul de dans, în funcție de incidența cazurilor din localitatea respectivă. Încă se dezbat aceste măsuri, dar premierul a spus că dorește ca de la 1 iunie să reintrăm încet în normalitate. Dacă va fi așa, sau nu, rămâne de văzut.

CE ÎȚI SUGERĂM NOI

Să nu pui la suflet, să nu fii tristă, să nu te frustrezi. Știi vorba aceea, „Nu poți controla ceea ce se întâmplă, dar poți controla felul în care reacționezi la ceea ce se întâmplă”.

Cu toții suntem sătui și obosiți, trăim vremuri complicate în care distracția de acest fel a fost interzisă. Te înțeleg că ai visat mereu să mergi spre altar îmbrăcată în rochia visurilor tale, cu sute de rude și prieteni alături, ca apoi să faci un chef de zile mari, dar din păcate nu se poate, momentan.

Ce poți să faci este, în primul rând, să accepți situația, și să te relaxezi, nu ești singura cu această problemă, sunt milioane de femei în lumea întreagă care trec prin asta. După ce accepți ceva ce nu poți schimba vei fi mai liniștită. Apoi, ai două variante. Una ar fi să îți amâni din nou nunta, pentru o dată ulterioară sau…

NUNTA E DESPRE VOI DOI

Sau să faci ce este permis. Chiar dacă nu vei avea parte de o petrecere ca-n basme de trei zile și trei nopți, trebuie să te gândești ce este, de fapt, cel mai important, în ziua respectivă. Faptul că trebuie să te pupi cu sute de oameni și să stai la mii de fotografii, sau că te căsătorești cu iubirea vieții tale, hmm?

În tot iureșul cauzat de planificarea unei nunți deseori uităm esența. Aceea că nunta este despre doi oameni care se iubesc și care își jură credință unul altuia pentru toată viața. Iar pentru asta n-ai nevoie nici de spectatori, nici de artificii, nici de meniuri cu 7 feluri de mâncare și un tort cu 5 etaje. Aveți nevoie unul de celălalt, atât. Petrecerea o poți face oricând, atunci când acest lucru va fi permis. Cu câte sute de persoane vrei.

Dar dacă îți dorești să te căsătorești, se poate. Te programezi la Starea Civilă, urmezi pașii care ți se explică acolo (analize, programare dată, etc.), spui da, semnezi certificatul de căsătorie și… felicitări! Casă de piatră!

Bonus, pentru cei pentru care religia ocupă un loc important și vor să marcheze evenimentul și cu o cununie la biserică, și acest lucru este posibil, însă trebuie să vorbești cu preotul pentru a vedea în ce condiții și, bineînțeles, nici aici nu poate fi vorba de invitat zeci, sute de persoane. Deci ai ocazia să îți porți rochia de mireasă, să te coafezi, să te machiezi, să fii frumoasă și să te bucuri de această zi, chiar dacă nu este exact cum ai visat. Pentru a face haz de necaz, poți purta o mască albă, elegantă, pe care să coși dantelă sau perluțe, ca să fie „bridal mask”, iar mirele poate purta o mască neagră pe care să scrie „The Groom”, găsești și pe diverse site-uri dacă nu ai răbdare să ți le faci tu.

Nu uita, nunta e despre voi doi, apoi despre invitați, sală, mâncare, muzică, etc. Petrecerea o poți face oricând, după ce se termină această nebunie, dar să-ți unești destinul cu sufletul tău pereche poți și acum. 🙂

 

Foto: Anca Visual

 

 

 

 

What's Your Reaction?
Ador
7
Confuz
0
Iritat
0
Trist
1
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021