Now Reading
Cum să te simți mai bine cu tine, când stai mult în casă

Cum să te simți mai bine cu tine, când stai mult în casă

stai mult acasă

Chiar dacă nu mai suntem obligați să stăm numai în casă, pentru milioane de persoane viața s-a schimbat total în urmă cu un an și în mare parte a rămas așa. Muncă de acasă, școala online, shopping online, mâncarea vine cu delivery, „party” pe Zoom, sport la domiciliu… din păcate ești nevoită să stai mult în casă. 

Rochiile elegante au rămas în fundul dulapului, produsele de make-up expiră, mai ales rujurile (nu prea au nici un rost sub mască, plus că se mânjesc în contact cu ea, oricât de rezistente ar fi), nu prea mai avem chef de nimic și în general comoditatea a ajuns cuvântul de ordine.

Observăm că mulți influenceri și designeri au început să promoveze hainele casual, loungewear, treninguri de catifea, compleuri de casă, pijamale etc. Dovadă că acestea sunt și cele mai căutate, deoarece pur și simplu nu ne mai pasă de haine mai elegante pentru ieșit în oraș, pentru că…nu mai prea ieșim. Localurile se închid, se deschid și tot așa, seara după job nu prea mai ai timp să ieși, iar unii pur și simplu au intrat în zona de comfort și le este bine acasă.

Dacă simți că ți-e dor să fii feminină, aranjată, să te îmbraci în altceva decât halatul pufos cu urechi de pisică sau tricoul soțului, avem câteva idei pentru tine.

TRANSFORMĂ-ȚI BAIA ÎN PROPRIUL SPA

Începem cu baza. Nu trebuie neapărat să mergi la tratamente scumpe la saloane, poți să ai grijă de piele ta și acasă.

Pentru a intra „in the mood” pentru răsfăț, fă întâi ordine în baie, pune niște plante ca decor (naturale sau artificiale), lumânări parfumate și eventual muzică ambientală de pe telefon sau cu ajutorul unei boxe portabile.

Apoi ia la rând toate cremele, cremuțele, gomajul și peria de masaj uscat care stătea aruncată în sertar deoarece niciodata n-ai avut destul timp pentru ea. Fă un ritual ca la carte, atât pentru corp, cât și pentru ten, cu ajutorul unui exfoliant, mască, serum, cremă hidratantă.

Dacă te confrunți cu celulita, la fel ca 90% dintre femei… îți poți face și un masaj pentru zonele afectate cu un gel, un serum, o cremă, sau o soluție home made cu zahăr, cafea sau alte ingrediente (găsiți numeroase rețete online).

Pielea ta îți va mulțumi, iar tu te vei simți ca nouă!

EXERSEAZĂ CU MACHIAJUL

Dacă tot stai mult în casă acum ai în sfârșit timp pentru asta. Credeai că ai două mâini stângi când vine vorba de un machiaj mai elaborat? Nu este așa! Trebuie doar să exersezi.

Nu ai nevoie de o căruță de produse pentru un machiaj frumos și de efect. O paletă în culori neutre, un tuș negru sau un creion waterproof, mascara, fond de ten (deși poți și fără el, mai ales dacă nu îți place), pudră, blush, și ruj. Dacă vrei să fii mai extra poți folosi și un iluminator, care nu trebuie neapărat achiziționat separat, ci poți folosi un fard auriu, bej sau roz deschis strălucitor din paletă.

Nu spune nimeni că nu ai voie să te machiezi când stai acasă sau când mergi până la colțul blocului după pâine, dacă te face să te simți mai bine, alocă 10-15 minute pentru asta.

Revenind, chiar dacă crezi că ești neîndemânatică, îți propun să urmezi fie cursuri online de automachiaj, sau tutoriale gratuite, găsești câteva mii pe youtube. Alegeți youtuber-ul de beauty preferat și încearcă să-i urmezi pașii. Nu trebuie să iasă perfect, ideea e să te distrezi învățând ceva nou.

Nu încerca din prima un cut crease sau un machiaj grafic de tipul celor ale lui Nikkie Tutorials pentru că te vei demoraliza. Scopul nu este să devii make up artist peste noapte, ci să îți placă de tine după ce te-ai machiat, chiar și cu ajutorul unui machiaj discret care durează 5 minute.

Când ești gata fă-ți câteva selfies și arată-le prietenelor opera de artă.

RECONDIȚIONEAZĂ-ȚI HAINELE

Crede-ne pe cuvânt, un dulap sau un dressing aerisit și ordonat te va face să te simți mai bine. Este dovedit faptul că dezordinea, nu numai cea vizibilă, ci și cea din spatele ușilor, agravează anxietatea și duce la o stimă de sine scăzută.

Fă o sortare la sânge a hainelor, vezi ce n-ai mai purtat de cinci ani și de ce, apoi pune într-un sac ce ai putea dona. Dacă ai mereu impulsul de a cumpăra haine și accesorii să știi că de vină este plictiseala și nevoia de a umple un gol, nicidecum lipsa hainelor din dulap. Așadar, în loc să-ți golești cardul de credit pe diverse site-uri de fashion, aruncă un ochi pe ce ai deja.

Bluzele și puloverele scămoșate pot arăta ca noi dacă scapi de scame cu o lamă sau cu un aparat special pentru așa ceva, le găsești și în supermarket și sunt foarte accesibile ca preț.

Blugi plicticoși? Ia o foarfecă și taie puțin de jos din cracul pantalonului, ca să se vadă glezna, apoi scoate firele pentru a părea rupți. De asemenea, poți să îi tai și în genunchi, iar cu ajutorul unui șmirghel să îi transformi în „ripped jeans”. Cu blugii poți face multe lucruri, dacă ești genul mai feminină și romantică, poți coase pe ei flori din tulle, broderii sau patch-uri drăguțe. Dacă ești mai rock, pe lângă să-i rupi, poți să le aplici și ține, posibilitățile sunt nenumărate! Iată că din blugii vechi ți-ai făcut o pereche nouă și cool, acasă.

CITEȘTE, CITEȘTE, CITEȘTE

Ne ocupăm de corp, de dressing, dar și de minte. Și nu neapărat în această ordine.

Cititul este una din cele mai relaxante activități, mai ales în vremurile în care trăim. Deschizi o carte captivantă, iar pentru câteva ore ești departe de probleme și trăiești prin personaje. Dar nu numai belestristica te ajută.

Dacă ai timp și stai mult în casă, răsfoiește cărți de self-help, de psihologie aplicată, care cu siguranță te ajută să treci puțin mai ușor peste necazuri.

De asemenea, dacă ai avut mereu un vis, dar tot l-ai amânat, începe și documentează-te fie din cărți, studii, ghiduri online sau cursuri. Profită de acest timp, îmbină utilul cu plăcutul, poate cine știe, ți se vor deschide uși importante în viitor, iar tu vei avea deja cunoștințele necesare pentru următorul pas în carieră.

 

 

 

 

 

 

 

What's Your Reaction?
Ador
5
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021