Make-up este pasiunea multor femei, iar pe lângă că este o adevărată artă să știi cum să combini culorile pentru a scoate în evidență trăsăturile, este și un mod foarte fain de a te distra și relaxa. Există mai multe „trucuri” care te pot ajuta să folosești produsele la adevăratul lor potențial, iar eu am încercat să mă rezum la câteva.
Deseori te poți frustra că machiajul tău nu a ieșit ca cel de pe Insta, sau că oricât fard pui, acesta nu este destul de pigmentat pe piele. În primul rând venim cu un spoiler alert: Majoritatea pozelor cu machiaje de pe Instagram sunt suuuper editate, deci pe asta poți s-o uiți. În ceea ce privește obținerea unui machiaj frumos cu produsele tale, pentru asta chiar poți aplica următoarele trucuri.
CONCEALER-UL (ANTICEARCĂNUL)
Un produs de bază în orice machiaj, în primul rând este important ca nuanța acestuia să nu fie foarte, foarte deschisă. Trebuie într-adevăr să fie mai deschisă decât fondul de ten deoarece vrei să ascunzi cearcănele, dar dacă e foarte alb și îl aplici strict sub ochi vei arăta ca un panda, numai că pe dos, în loc să ai ochii negri, vor fi albi. Acesta trebuie aplicat sub formă de triunghi cu vârful în jos, dar nu coborî foarte mult, cum vezi în unele tutoriale de pe youtube, iar apoi estompat. Atât cât să iluminezi zona.
De asemenea, un truc foarte util este cel privind pudra de fixare. Multe femei se plâng că anticearcănul se strânge în ridurile fine de lângă ochi, făcându-le să pară și mai evidente. Pentru a evita acest lucru, imediat după ce l-ai aplicat, fixează-l bine cu pudră translucidă, iar astfel make-up-ul tău va arăta frumos întreaga zi.
De asemenea, este indicat să nu ai foarte multe straturi pe ten, sub concealer. Dacă ai pus și un strat gros de fond de ten sub el, se va strânge și mai tare.
RUJUL
Deși vânzările de rujuri au fost afectate în ultima perioadă, din cauză că oricum nu se vede pe sub mască, sau se lipește și se mânjește de ea, acest produs cu siguranță te face să te simți mai frumoasă și mai sexy, mai ales dacă este un ruj roșu aprins.
Nu trebuie să renunți de tot la el, mai ales că la terasă poți sta fără mască. Ce poți face însă este să alegi o formulă mată, rezistentă la transfer, există acum numeroase variante pe piață, mai ales cele lichide mate, care promit că nu vor „migra” nicăieri.
Pentru a te asigura că așa va fi și pentru ca machiajul tău să reziste cât mai mult, după ce ți-ai hidratat buzele, aplică un creion în nuanța rujului pe toată suprafața lor, nu doar pe contur, apoi pune peste rujul preferat, lasă-l puțin să se usuce, pune un șervețel peste buze și aplică puțină pudră fixatoare. Voilà!
Dacă pui gloss peste sau folosești un ruj lucios, acesta sigur nu va rezista la transfer și se va și lipi de mască.
FARDUL DE PLEOAPE
Aici se pot scrie romane întregi, însă ne rezumăm la câteva trucuri de bază.
Ai pățit să-ți cumperi super entuziasmată o paletă cu culori intense, iar când ajungi acasă să fii dezamăgită că abia se văd pe pleoape? Aici pot fi două situații: 1. Paleta este de o calitate indoielnică și orice i-ai face culorile tot prăfoase și șterse vor fi; 2. Nu ai aplicat fardul cum trebuie.
În primul rând, pentru ca nuanțele să fie „wow!” pune întâi un primer pe pleoape, există baze de machiaj special concepute pentru asta, acesta va ajuta ca suprafața să fie uniformă, iar culorile să iasă în evidență.
Ca idee generală, culorile mate se aplică cel mai bine cu pensule din peri naturali, cele sidefate (shimmers) cu degetul direct, poți încerca și cu o pensulă cu peri sintetici umezită, dar cel mai frumos se văd aplicate cu propria ta mână, iar sclipiciurile presate (pressed glitters) poți ori tot cu degetul sau cu o pensulă cu peri sintetici, dar pentru acestea s-ar putea sa ai nevoie de o bază specială pentru glitter (glitter glue sau glitter base).
MASCARA
Știu că probabil ai vreo patru mascara în gentuța cu cosmetice (psst, la fel am și eu), și de aceea am simțit nevoia să vorbesc și despre acest produs.
Pentru că nimic nu e mai enervant decât un rimel uscat, îi poți prelungi viața prin felul în care îl folosești, sau cu un produs extra. Astfel, dacă ai obiceiul să îl deschizi și să „pompezi” aplicatorul în tub, ar fi bine să nu mai faci asta. Tot ce vei face este să introduci mai mult aer și microbi în formulă, deloc benefic. Scoți aplicatorul din tub, aplici 1-2 straturi și reiei procesul pentru celălalt ochi dacă nu mai este suficient produs pe el, atât.
Dacă s-a uscat prea repede, poți folosi un produs care îl „lichefiază” la loc, precum Duraline. Atenție însă la data expirării de la deschidere marcată pe ambalaj! Acesta intră în contact cu ochii, de aceea trebuie să fii foarte atentă să îl arunci atunci când expiră.
Dacă te-ai îndrăgostit de aplicatorul de la un rimel mai scump și nu vrei să tot investești în el, păstrează-l, curăță-l și folosește-l la noul tău rimel, mai accesibil ca preț. Desigur că formula va fi diferită, dar din toate variantele care sunt pe piață, sigur găsești ceva și de calitate și la preț ok.
Acestea sunt trucurile pentru astăzi. City Girl va continua seria articolelor despre machiaj, cu tips & tricks, și de asemenea, despre ce v-ar mai interesa să aflați despre acest domeniu frumos și colorat.
Foto: Photo by freestocks on Unsplash, Diana Ruseva on Unsplash, Siora Photography on Unsplash.