Now Reading
Untold și Electric Castle, tot mai aproape de a (re)deveni realitate. Cum se vor desfășura evenimentele în vara lui 2021

Untold și Electric Castle, tot mai aproape de a (re)deveni realitate. Cum se vor desfășura evenimentele în vara lui 2021

Untold

Vorbeam acum aproximativ o lună despre ce șanse au festivalurile în acest an. Deși lucrurile nu păreau foarte promițătoare, iată că evenimente precum Untold sau Electric Castle s-ar putea să devină realitate în această vară. Desigur, nu putem visa la recrearea amintirilor de dinainte de pandemie, deoarece spectacolele se vor desfășura după reguli destul de stricte. 

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Culturii, există două scenarii propuse pentru organizarea festivalurilor și spectacolelor în acest an. Chiar dacă distracția e pusă sub semnul restricțiilor, ne bucurăm de ce avem 🙂 .

CE SPUN AUTORITĂȚILE

Vă redau mai jos informațiile oficiale oferite de Minister:

Ministerul Culturii propune măsuri pentru reluarea activităților cultural-creative de la 1 iunie 2021, în spații închise și deschise, pe baza legislației și a recomandărilor autorităților publice din România. Acestea vor fi analizate de către Ministerul Sănătății și de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Setul de măsuri a fost elaborat în urma discuțiilor din cadrul grupului de lucru pentru reluarea activității cu public a sectoarelor cultural-creative, grup inițiat de către Ministerul Culturii cu sprijinul prim-ministrului Florin Cîțu. Din acest grup au făcut parte asociații și patronate din sectorul cultural-creativ, prin diferiți reprezentanți mandatați în acest sens, dar și specialiști din cadrul Ministerului Sănătății și Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, ministere care și-au manifestat dorința de a lucra împreună pentru a găsi soluții, inclusiv pentru segmentul HoReCa. Expertiza medicală a fost asigurată de către dr. Victor Costache și dr. Cristian Oancea, reprezentanți ai prim-ministrului

Evenimente cu public vor avea loc respectând 2 tipuri de scenarii atât pentru activităţile desfășurate la exterior, cât şi în interior. Organizatorul este cel care trebuie sa aleagă între aceste 2 scenarii, care se regăsesc în documentul anexă

Amintiri Untold 2019 – Robbie Williams

CELE DOUĂ SCENARII

Scenariul 1 – Organizarea și desfășurarea activităților cultural-creative în spații închise este permisă folosind capacitatea maximă a spațiului respectiv și în condițiile unei rate a incidenței cumulate mai mici de 7,5/1000 de locuitori în localitățile în care se află acestea, dacă toate persoanele care participă la eveniment se încadrează în una dintre situațiile de mai jos:

 1. Accesul persoanelor se va face în baza Adeverinței de vaccinare, care va atesta încheierea procesului de vaccinare, la 10 zile de la realizarea rapelului. Adeverința se va prezenta împreună cu un act de identitate;
 2. test RT-PCR – SARS-CoV-2 realizat cu maximum 48 de ore înaintea începerii evenimentului;
 3. testare cu un test destinat diagnosticării rapide a virusului SARS-CoV-2. Accesul în sală se va face doar în baza unui test cu un rezultat negativ, ce va fi realizat în ziua evenimentului;
 4. au trecut prin boală și pot face dovada prezenței anticorpilor printr-un document medical, care nu va fi mai vechi de 90 de zile.

În cazul în care o acțiune culturală se organizează în Scenariul 1, următoarele măsuri suplimentare sunt aplicabile în completarea măsurilor generale de siguranță sanitară pentru sectorul cultural – creativ:

 1. publicul poate participa la eveniment în picioare. Se vor aloca minim 4 mp pentru fiecare persoană;
 2. participanții sunt obligați în continuare să poarte mască pe toată durata evenimentului;
 3. sala/spațiul poate fi folosit la capacitate maximă, ocupând toate locurile;
 4. consumul de băuturi și alimente se va realiza doar în spațiile special amenajate și doar cu respectarea normelor ordinului comun – Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și Ministerul Sănătății.

Scenariul 2 – a) Organizarea și desfășurarea activităților cultural-creative în spații închise este permisă fără a depăși 2/3 din capacitatea spațiului, dar nu mai mult de 500 de spectatori și în condițiile unei rate a incidenței cumulate mai mici de 3/1000 de locuitori, în localitățile în care se află acestea. Accesul publicului la acest tip de eveniment nu este restricționat de nicio dovadă medicală.

 1. b) Organizarea și desfășurarea activităților cultural-creative în spații închise este permisă fără a depăși 1/2 din capacitatea spațiului, dar nu mai mult de 300 de spectatori și în condițiile unei rate a incidenței cumulate mai mici de 5/1000 de locuitori, în localitățile în care se află acestea. Accesul publicului la acest tip de eveniment nu este restricționat de nicio dovadă medicală.
 2. c) Organizarea și desfășurarea activităților cultural-creative în spații închise este permisă fără a depăși 1/3 din capacitatea spațiului, dar nu mai mult de 200 de spectatori și în condițiile unei rate a incidenței cumulate mai mici de 7,5/1000 de locuitori, în localitățile în care se află acestea. Accesul publicului la acest tip de eveniment nu este restricționat de nicio dovadă medicală.

În cazul în care o acțiune culturală se organizează în Scenariul 2, următoarele măsuri suplimentare sunt aplicabile în completarea măsurilor generale de siguranță sanitară pentru sectorul cultural – creativ:

 1. spațiul va fi organizat cu locuri de șezut (scaune, bănci, pufuri etc.). Publicul nu poate urmări un spectacol/ concert în picioare;
 2. personalul va verifica respectarea distanţării în timpul spectacolului;
 3. referitor la distribuția locurilor în sală (atât online cât și la casele de marcat): se va aloca un scaun liber pe lateral între fiecare spectator. În cazul în care organizatorii amenajează spațiul cu locuri de șezut (scaune, bănci, pufuri etc.), se va aloca 1 m între fiecare spectator. Prin excepţie de la aceste reguli, grupurile de până la 2 persoane și membrii aceleiași familii pot sta împreună;
 4. în ceea ce privește rândurile: ținând cont de structura de teatru / amfiteatru verticalizată, spectatorii nu stau față în față, ci unii în spatele celorlalți, înlăturând astfel riscul contaminarii directe prin proximitate.

În ceea ce privește acțiunile culturale organizate în spații HoReCa, într-un restaurant, bar sau cafenea, organizarea spațiului și a publicului se va face conform reglementărilor specifice HORECA din ordinul comun în vigoare al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și Ministerului Sănătății.

 

Așadar, acestea fiind spuse, așteptăm verdictul final și ne scoatem de la naftalină outfit-ul de festival, vopseaua de păr în culori neon și glitter-ul, cât mai mult glitter!

 

 

What's Your Reaction?
Ador
0
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021