Now Reading
Un loc încărcat de istorie, iubit de Familia Regală din România, se va deschide în curând publicului

Un loc încărcat de istorie, iubit de Familia Regală din România, se va deschide în curând publicului

Domeniul-regal

Dacă iubești istoria și vrei să o experimentezi pe viu, vei avea ocazia de a vizita un loc deosebit, îndrăgit de Regele Mihai și Regina Ana. Domeniul Regal Săvârșin va fi deschis publicului în curând.

Familia Regală a anunțat la începtului anului faptul că Domeniul Regal Săvârșin va fi deschis publicului, începând din ziua de 1 mai 2021. Satul Regal și Parcul Regal vor putea fi vizitate.

De asemenea, este anunțată și publicarea primei carte regale din anul 2021. Este vorba de „Povestea Castelului Săvârșin”, care a apărut la Curtea Veche Publishing, sub semnătura Alteței Sale Regale Principele Radu. Volumul, bogat ilustrat cu fotografii de epocă și actuale, este publicat cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la întoarcerea Familiei Regale la Săvârșin, în ziua de 1 iunie 2001.

Fotografiile înfățișează domeniul pornind de la istoria lui din secolul al XVII-lea, până în anul 1947. Lor li se adaugă imagini din anii 2001-2021, când castelul a revenit la viață.

Volumul cuprinde, de asemenea, o amplă descriere, în imagini și cuvinte, a celor opt ani în care clădirea istorică a beneficiat de o restaurare complexă și de înaltă calitate profesională.

ISTORIA CASTELULUI DE LA SĂVÂRȘIN

Castelul Regal de la Săvârșin este un conac deținut de Familia Regală a României și situat pe domeniul de la Săvârșin, din județul Arad. Pe locul clădirii actuale se găsea în secolul al XVIII-lea castelul familiei nobiliare Forray. Acest castel a fost construit între anii 1650-1680.

În noiembrie 1781, răsculații lui Horea, cărora li s-au alăturat iobagii de pe domeniul Săvârșin, au dat foc atât castelului, cât și Bisericii romano – catolice de pe domeniu. Refacută la începutul secolului al XIX-lea în stil neoclasic și prevăzut cu etaj și balcon, clădirea castelului a suferit în cursul deceniilor multiple transformări interioare și exterioare. Acesta este înconjurat de un parc prevăzut cu lac și debarcader.

SĂVÂRȘIN, LOCUL DE SUFLET AL FAMILIEI REGALE

Săvârşinul este locul în care Familia Regală se simte acasă, locul în care și-au petrecut sărbătorile Regele Mihai şi Regina Ana. Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu se simt ataşaţi de această zonă şi de oamenii de aici, se arată pe pagina familiaregala.ro.

Castelul Regal de la Săvârşin găzduiește anual Festivalul naţional de literatura „Dorel Sibii”, aflat sub înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, precum și sărbătorile tradiționale de Crăciun și Anul Nou, când români din întreaga țară și din Republica Moldova vin să colinde Familia Regală. Tot la Săvârșin au loc competiții ssportive cu caracter național, cum a fost „Cupa Satelor la Oină”, potrivit sursei citate.

„Castelul de la Săvârşin este locul cel mai apropiat sufletului meu pentru că, de fiecare dată, trăiesc sentimentul prezenţei Reginei Elena, care l-a amenajat, l-a îngrijit şi l-a iubit atât de mult”, a declarat Majestatea Sa Margareta a României.

CÂND PUTEM VIZITA DOMENIUL REGAL

Potrivit noii pagini oficiale savarsinregal.ro, Domeniul Regal Săvârșin este deschis publicului de la 1 mai până la 1 octombrie, în fiecare săptămână, în zilele de vineri, sâmbăta și duminică, între orele 9.00 și 18.00. Vizitarea parcului se face în prezența unui ghid.

Grupuri organizate pot vizita domeniul și în restul lunilor anului, precum și în alte zile ale săptămânii, dacă solicită în prealabil, pe e-mail sau telefonic, o vizită specială: contact@savarsinregal.ro sau 0743 183 181.

Noi cu siguranță vom vizita acest loc deosebit, iar apoi vom reveni cu impresii „la cald” 🙂 .

 

Foto: https://www.facebook.com/CastelulRegalSavarsin

What's Your Reaction?
Ador
5
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021