Now Reading
Un eveniment astronomic important se va observa și din România! Când să te uiți pe cer

Un eveniment astronomic important se va observa și din România! Când să te uiți pe cer

cer-eclipsa

Un eveniment astronomic deosebit va avea loc mâine și va putea fi observat și din anumite zone din România. Este vorba despre o eclipsă parțială de Soare. 

Potrivit reprezentanților Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, eclipsa se va vedea din jumătatea de nord a țării, începând cu orele amiezii.

Cum puteți observa eclipsa

„Eclipsa începe cel mai devreme la ora 13:17, în nord-vest, și va avea ca acoperire maximă 2,1% din discul Soarelui. Dacă doriți să o priviți va trebui să folosiți un filtru special, denumit Mylar, sau cel mai dens filtru de sudură. Prin telescop eclipsa se poate observa prin proiecție, fără a privi Soarele. Nu priviți direct Soarele pentru că puteți orbi. Cer senin!”, anunță reprezentanții Observatorului Astronomic.

eclipsă

Ultima eclipsă totală de Soare a avut loc în data de 14 decembrie 2020, când Luna a trecut printre Terra și Soare, obstrucționând, total sau parțial, imaginea acestuia pe Pământ. Din păcate, eclipsa totală nu a putut fi văzută din România, ci doar în anumite zone din sudul Oceanului Pacific, sudul Americii de Sud, precum și sudul Oceanului Atlantic.

Foto: https://www.facebook.com/astrourseanu

Foto principal: Billy Huynh on Unsplash

What's Your Reaction?
Ador
1
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021