Now Reading
Este sezonul lavandei! Cum să faci fotografii reușite în aurul mov

Este sezonul lavandei! Cum să faci fotografii reușite în aurul mov

lavender_lavanda

A trecut sezonul pozelor în rapiță și a venit cel al (mult mai spectaculoase) lavande. De câțiva ani evenimentele în lanurile de lavandă au tot mai mult succes la public.

Fotografiile în marea de mov au ajuns un simbol al verii. Lavanda înflorește chiar când vara își intră pe deplin în drepturi, la final de iunie, început de iulie. Am participat și noi la astfel de evenimente și putem spune că merită pe deplin!

Dacă vrei să petreci o zi memorabilă alături de cei dragi, o ședință foto sau pur și simplu o plimbare prin lanul de lavandă este o opțiune foarte bună. Din fotografiile de pe social media însă nici nu reușești să îți dai seama exact de atmosfera de acolo, doar dacă mergi personal. În primul rând, parfumul inconfundabil de levănțică, care se știe că are efecte benefice asupra sănătății și ne ajută să ne relaxăm, apoi peisajul ca de basm, plin de fluturi și albinuțe care sunt atrase de florile mov ca un magnet.

În general nu sunt periculoase albinele, însă dacă vă știți cu diverse alergii este bine să fiți mai precauți. Ele nu atacă decât dacă sunt provocate, dar totuși este bine să aveți la voi un antialergic.

Dar să revenim la povestea noastră. Majoritatea mergem în aceste lanuri pentru a culege buchețele de lavandă și, bineînțeles, pentru a ne face poze. Fie că mergi cu un aparat profesionist, cu trepied, fie că mergi cu telefonul mobil și un selfie stick, este util să știi că există anumite trucuri pentru ca pozele tale să fie demne se pus în ramă.

Anca Asmarandei (Anca Visual) este fotograf profesionist, a realizat numeroase ședințe foto în lavandă, și vine să ne ajute cu niște tips & tricks pentru a avea fotografii reușite.

Cum să stai

Este indicat ca atunci când ne fotografiem în lanul de lavandă să stăm cât mai jos. Fie că găsești o băncuță, ori un scaun interesant, ideal ar fi să stai jos, să fii cât mai aproape de lavandă. Lavanda fiind o tufă joasă, iar tu stând în picioare, se creează o diferență mai puțin estetică.

Anca ne recomandă ca cel care face poza să folosească un unghi de jos, atât timp cât și subiectul e așezat în lavandă, deoarece astfel va da impresia că lavanda este mai bogată, iar pata de culoare se va vedea cu un impact mai mare.

lavanda

Folosește recuzita!

Mulți dintre cei care dețin aceste lanuri pun la dispoziția publicului diverse obiecte special pentru fotografii. Măsuțe elegante cu oglindă, pălării, umbrele din dantelă, rame colorate, băncuțe, biciclete decorate cu coșuri pline de lavandă, sau doar un simplu coș cu aceste flori pot face diferența!

Dacă ai în jur o astfel de recuzită, folosește-o.

lavanda-recuzita

Ai grijă la umbre

Pentru a avea fotografii reușite este important să fim atenți la umbrele de pe față, în special la fotografiile de tip portret.

„Ai grijă la umbrele dure de pe față, în afara cazului în care îți dorești să faci ceva mai artistic, altfel s-ar putea să ieși și cu ochii închiși și cu o parte a feței luminată, iar cu cealaltă într-o umbră prea aspră”, ne sfătuiește Anca.

Fundalul

Chiar dacă poate e dificil, încearcă să eviți să faci fotografiile cu multe alte persoane în fundal. Poate totuși ai noroc anul acesta.

Mai ales acum, organizatorii acestor evenimente ne recomandă să păstrăm distanța de siguranță chiar și în aer liber, deci ai mai mari șanse să apari doar tu în poză.

Are un alt impact o fotografie în care apari doar tu, iar lanul pare o mare infinită de mov, față de una în care ai 30 de persoane în fundal.

lavanda1

Bonus, un sfat de la City Girl, ca și îmbrăcăminte, alege rochițe vaporoase, de vară, fie în culoarea lavandei, sau în nuanțe care contrastează frumos cu aceasta, precum galben, alb. O rochie roșie sau portocalie, de exemplu, nu va arăta bine în acest decor.

Mulțumim Anca pentru sfaturi, vă dorim un weekend frumos și parfumat! 🙂

 

Foto: Anca Visual

Model: Bianca Tirsin (Miss Universe România)

What's Your Reaction?
Ador
5
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021