Now Reading
Ce trebuie să știi dacă decizi să mergi în vacanță în Grecia

Ce trebuie să știi dacă decizi să mergi în vacanță în Grecia

grecia

Faptul că Grecia a intrat, din nou, pe lista galbenă, a dat peste cap planurile multor români, care fie se află chiar acum în vacanță în țara elenă, sau au deja plătit concediul pentru perioada următoare. 

Pe lângă această problemă, mai sunt și noile reguli impuse de autoritățile grecești pentru domeniul HoReCa și nu numai. Astfel, distracția va avea de suferit deoarece dansul și servirea băuturilor în picioare sunt interzise, iar în spațiile interioare, precum restaurante, cinematografe, teatre etc. au acces doar persoane vaccinate. Aceste măsuri sunt valabile până la finalul lunii august.

Înainte să te grăbești să îți amâni sau anulezi vacanța, este util să știi următoarele informații.

Ce se întâmplă când te întorci din Grecia, în România

Deși au apărut numeroase informații în spațiul public, dintre care multe au indus panica, privind carantina la întoarcere, trebuie subliniat faptul că testul PCR necesar pentru întoarcerea din Grecia a persoanelor nevaccinate se poate face și la întoarcerea în România.

„În  cadrul Hot. nr. 43/ 01.07.2021 se precizează faptul că «Persoanele care nu prezintă la intrarea în țară rezultatul negativ al unui test RT-PCR, pot ieși din carantină, dacă efectuează un test RT-PCR, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică». În ceea ce privește întrebarea «Când trebuie facut testul după întoarcerea în țară», autoritățile ne-au răspuns că legea nu prevede un termen specific de efectuare a testului RT-PCR, așadar acesta poate fi efectuat în orice moment de la data intrării în țară, însă recomandarea este ca acest test să fie făcut cât mai repede după întoarcerea în țară deoarece orice amânare a efectuării testului RT-PCR de la momentul intrării în țară va atrage instituirea măsurii carantinei la domiciliu”, spun reprezentanții agenției Discover Turism. 

Așadar, nu vă panicați, informați-vă cu privire la noile reguli, iar dacă tot sunteți în această țară superbă, încercați să vă bucurați de peisajele de vis, de mare, soare și de souvlaki 🙂 .

What's Your Reaction?
Ador
1
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021