Now Reading
Care este preferata ta? Cea mai iubită băutură din lume, cafeaua, are o zi specială, data de 1 octombrie

Care este preferata ta? Cea mai iubită băutură din lume, cafeaua, are o zi specială, data de 1 octombrie

băutură

Este momentul preferat al zilei pentru milioane de oameni de pe tot globul, fie că o bei de nevoie, de plăcere sau pur și simplu când îți e poftă, cafeaua este alegerea perfectă. Iar astăzi este ziua ei!

În zilele noastre cafeaua a ajuns o industrie de peste 100 de miliarde de dolari la nivel mondial, și sincer, acest lucru nu ne surprinde. De la espresso-ul simplu, făcut acasă în grabă dimineața, s-a ajuns la lanțuri celebre de cafenele care au transformat-o într-o adevărată formă de artă. Trebuie să recunoști că, atunci când ai o zi mai proastă, iar apoi mergi la o cafenea cu prietenii și în spuma de lapte e „pictată” o frunză, o inimioară sau un animăluț, îți oferă instantaneu un boost de bună dispoziție, pe lângă energie.

De unde a pornit totul?

Deși o considerăm una din cele mai banale băuturi, licoarea neagră are o istorie interesantă. Există încă dezbateri potrivit cărora originea acesteia ar fi Etiopia sau Yemen.

Călugării au fost primii care au descoperit beneficiile băuturii rezultate din boabele de cafea, în urmă cu sute de ani, la mijlocul secolului al XV-lea. Ei o beau pentru a-i ajuta să se concentreze mai bine la procesiunile religioase, fiind plăcut surprinși de efectul energizant al acesteia.

Există multe legende privind originea cafelei, dar potrivit istoricilor, în această zonă geografică au fost pentru prima  oară boabele de cafea măcinate și prăjite, într-o formă similară precum se face și astăzi.

cafea

Ziua Internațională a Cafelei

La cât este de populară, este clar că merită o zi specială, iar aceasta este ziua de 1 octombrie. Ziua Internațională a Cafelei a fost inițiată în Milano în 2015, de către Organizația Internațională a Cafelei, iar de atunci se sărbătorește în fiecare an, fiind marcată prin diverse evenimente dedicate acestei băuturi.

Prima zi a lunii octombrie este dedicată cafelei și a tuturor celor care muncesc în această industrie și fac posibil ca de la boabele din diverse colțuri ale lumii, tu să te bucuri de un espresso, un latte macchiato, un cappuccino sau o specialitate de toamnă, precum cafea cu aromă de crème brûlée sau de dovleac cu scorțișoară, la cafeneaua ta preferată.

cafeaua

Savurează, dar cu măsură

Există atât de multe sortimente acum încât este imposibil să nu găsești ceva ce să îți placă. Inclusiv cei cărora nu le plac băuturile energizante se pot bucura de gustul cafelei, cu o ceașcă de cafea decofeinizată, un Americano sau un cappuccino slab.

De menționat însă că nimic din ce e în exces, nu face bine. Chiar dacă are numeroase beneficii pentru sănătate, cafeaua consumată cu mult zahăr, frișcă sau în cantități mari zilnic poate duce la acumulare de kilograme nedorite, probleme cardiovasculare, anxietate, insomnie, probleme de concentrare, iritabilitate. Dar dacă te bucuri de ea cu măsură, beneficiezi de o sursă importantă de antioxidanți și nutrienți, energie, reducerea riscului de boli neurologice și de cancer, și nu în ultimul rând, îți oferă o doză de optimism.

Așadar, sărbătorește Ziua Internațională a Cafelei cu sortimentul tău preferat, fă-i o poză „instagramabilă”, care cu siguranță le va face poftă și prietenilor tăi!

 

 

 

 

 

What's Your Reaction?
Ador
5
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021