Now Reading
„Ultimul mesaj”, de Laura Dave. O dispariție misterioasă, o viață dublă și sacrificii dureroase

„Ultimul mesaj”, de Laura Dave. O dispariție misterioasă, o viață dublă și sacrificii dureroase

ultimul mesaj

Despre „Ultimul mesaj” de Laura Dave s-a discutat destul de mult și i s-a făcut și multă promovare, fiind lansat relativ recent, în octombrie 2021. O carte care te ține în priză până la final și te surprinde când nu te aștepți. 

Acest roman a fost „marketat” ca fiind un thriller extraordinar și comparat constant cu „Pacienta tăcută” de Alex Michaelides de către unele librării online. Asta m-a făcut să îl citesc, fiind o fană thriller.

Părerea mea este că nu are nici o legătură cu acea carte, care într-adevăr este un thriller cu accente horror pe alocuri, aceasta fiind mult mai „cuminte” și aș încadra-o la romane polițiste/ de investigație/ acțiune, nu la thriller.

Câteva recenzii scurte:

„«Ultimul mesaj» de Laura Dave este un thriller alert și sincer despre sacrificiile pe care le facem pentru cei pe care-i iubim cel mai mult.” –  Real Simple

„N-o să vă vină să credeți că acesta este primul roman de suspans al Laurei, atât de incisiv și de bine scris este.” – Book Reporter

„Lejer și inteligent, în ciuda intrigii tensionate.” – Vogue

Cu ultima sunt foarte de acord, este ușor și rapid de citit, te ține în suspans și există într-adevăr numeroase răsturnări de situație la care nu te-ai fi gândit, dar poate aveam așteptări mai mari, fiind comparată cu „Pacienta tăcută”, care mi s-a părut wow (spre deosebire de a doua carte a lui Michaelides, „Fecioarele”, despre care am povestit aici). Cu toate acestea, pentru detaliile despre viața personajelor și acțiunea în sine se vede că s-a făcut o documentare temeinică în mai multe domenii, de la tâmplărie, la artă, design interior, infracțiuni cibernetice, etc., fiind scrisă inteligent.

Acțiunea pe scurt

Personajul principal este Hannah, designer de mobilier din lemn, cu mare succes inclusiv la celebrități, care primește într-o zi un mesaj într-un mod cel puțin bizar, printr-o școlăriță, de la soțul ei, Owen, în care scrie doar „Protejeaz-o”, iar din acel moment nu mai știe nimic despre el. În timp ce încearcă să descâlcească misterul dispariției soțului, o are alături pe fiica lui, Bailey, fata ei vitregă.

Relația dintre Hannah și adolescenta de 16 ani este dificilă, cea din urmă nedorind să o accepte ca mamă. În ciuda tensiunilor, cele două trebuie să facă o echipă pentru a afla ce s-a întâmplat cu Owen. Această relație este una din temele principale ale cărții, deoarece pe cum parcurgi paginile vezi cum ea face tot posibilul pentru a-i intra în grații fetei, care cedează foarte, foarte greu.

Nu voi da multe spoilere pentru că poate doriți să o citiți, doar câteva detalii interesante. În fuga nebună pentru a afla ce s-a întâmplat cu Owen, Hannah și Bailey ajung de la San Francisco la Austin, Texas, un loc cheie pentru rezvolarea cazului. Între timp, șeful lui este arestat de către FBI pentru o fraudă uriașă, iar la mijloc este un program IT de care se ocupa direct Owen.

În timp ce pune piesele cap la cap, Hannah află că soțul ei nu este deloc cine credea că este, iar nici măcar Bailey nu știa aspecte importante din trecutul ei și al tatălui său, fapt care îi dă complet viața peste cap. Pe parcurs află și ce s-a întâmplat cu mama ei naturală, iar la final tot puzzle-ul misterios este rezolvat, însă deznodământul nu este neapărat cel așteptat de cititor.

Concluzie

„Ultimul mesaj” de Laura Dave, după cum spuneam, nu consider că este un thriller, ci mai degrabă un roman polițist. Merită citit din mai multe puncte de vedere și anume, pentru faptul că afli lucruri interesante despre diverse domenii de activitate, pe care probabil nu le știai, pentru povestea de dragoste dintre Hannah și Owen, pentru lecțiile pe care ni le oferă relația dintre Hannah și fiica sa vitregă și sacrificiile foarte dureroase pe care trebuie să le facă cea dintâi pentru a respecta dorința soțului. De asemenea, povestea chiar este foarte interesantă și pe măsură ce descoperi mai multe, abia aștepți să afli ce s-a întâmplat în trecutul lui Owen și a lui Bailey.

Un roman inteligent, dar ușor de citit, pe care nu îl vei lăsa din mână, până la „ultimul mesaj”.

What's Your Reaction?
Ador
3
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021