Now Reading
Cu gândul la vacanță! Cele mai căutate destinații, zboruri din Arad și Timișoara, condiții de călătorie

Cu gândul la vacanță! Cele mai căutate destinații, zboruri din Arad și Timișoara, condiții de călătorie

grecia

Temperaturile de afară ne reamintesc faptul că vara este imediat aici, iar gândul ne zboară automat la o vacanță binemeritată.

După doi ani de restricții, în care mulți am renunțat la călătorii temporar, în sfârșit ne putem planifica un concediu așa cum ne-am dorit.

Încă există anumite măsuri care trebuie respectate, însă în mare parte nu mai este atât de complicat să călătorești. Vă prezentăm câteva destinații de top, unde cu siguranță veți petrece un sejur de vis!

Destinații preferate în 2022

Anul 2021 a fost fără doar și poate anul în care Egipt a fost vedeta. Am povestit și noi aici și aici despre cum ne-am simțit în țara faraonilor, iar anul acesta este din nou o destinație foarte căutată.

La fel și Turcia, una din preferatele arădenilor, care au zboruri charter direct din Arad către minunata Antalya. Tunisia este o altă țară foarte interesantă, unde faci cunoștință cu o cultură total diferită și ai parte și de plaje de vis, iar Grecia este, ca în fiecare an, în topul preferințelor. De menționat că în Turcia sau Tunisia este foarte, foarte cald în toiul verii, iar dacă nu suportați prea bine temperaturile caniculare, mai bine alegeți un sejur în afara vârfului de sezon. Ca noutate, din Timișoara se poate zbura de anul acesta și în Mallorca, Spania.

tunisia

Dacă merg cu autoturismul propriu în Grecia, românii din vestul țării preferă ruta Serbia – Macedonia – Grecia, iar ca destinație fie Halkidiki sau Thassos. Cei care vor un sejur cu avion inclus, au de ales dintre zborurile charter din Timișoara către insulele Creta, Corfu, Zakynthos sau Rhodos, fiecare dintre ele fiind locuri deosebite în felul lor, unde se combină istoria, cultura și peisajele superbe cu munte și mare.

Croaziere

Dacă doriți să experimentați ceva diferit anul acesta, atunci o croazieră este ceea ce aveți nevoie. Într-o săptămână vizitați fără efort mai multe destinații și veți rămâne, cu siguranță, cu amintiri de neuitat.

De exemplu, o variantă propusă de Discover Turism ar fi itinerariul Istanbul – Izmir – Bodrum – Mykonos – Pireus – Istanbul cu zbor din Budapesta. Pe vas aveți absolut tot confortul unui hotel precum și alte facilități, pensiune completă, numeroase activități, spectacole, sală de fitness, piscine, spa, cinema în aer liber etc. Vasul oprește zilnic în alt port unde aveți libertatea de a vă plimba în voie.

„Croazierele sunt o variantă cu un raport excelent calitate – preț. Despachetezi o singură dată și vezi până la 6 destinații într-o săptămână!”, spune Saszet Brigitta, consultat în turism (Discover Turism) și călător pasionat.

croazieră

Condiții de călătorie în 2022

Chiar dacă multe țări au renunțat la restricții, este important de știut că pentru unele dintre destinațiile menționate mai sus sunt necesare teste sau dovada vaccinării.

Vestea bună este că grecii nu mai solicită nimic la intrarea în țară, decât actul de identitate, însă pentru Turcia, Tunisia sau Egipt este nevoie de dovada vaccinării, test PCR sau antigen, ne informează Saszet Brigitta.

De asemenea, potrivit Agenției pentru Siguranța Aviație a Uniunii Europene (EASA) și Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), începând din 16 mai 2022 se renunță la obligativitatea de a purta măști de protecție în aeroporturi și în timpul zborului, dar aceste instituții atrag atenția asupra faptului că masca este cea mai bună protecție împotiva transmiterii virusului SARS-Cov-2. Totuși, această măsură depinde mult și de regulile fiecărei companii aeriene, deoarece unele dintre ele pot solicita în continuare purtarea măștii.

În ceea ce privește tarifele, „față de anii trecuți, în prezent tarifele sunt dinamice, adică se pot modifica de la o oră la alta în funcție de cererea de pe piață și rezervările efectuate”, spune Brigitta.

Dacă vă tentează și pe voi o vacanță undeva frumos cu mare cristalină și palmieri și prindeți o ofertă bună, profitați de ea și rezervați un sejur! Zbor lin și vacanță plăcută!

What's Your Reaction?
Ador
9
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
View Comments (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021