Now Reading
Zilnic spre București plus câteva zboruri săptămânale spre trei destinații internaționale, din Arad! De când se va întâmpla

Zilnic spre București plus câteva zboruri săptămânale spre trei destinații internaționale, din Arad! De când se va întâmpla

zboruri

După ce deja nici speranță nu mai aveam că la Aeroportul din Arad vor fi și alte zboruri în afară de charter-ul spre Antalya (cel spre Hurghada, Egipt, s-a scos anul acesta), iar cel mai interesant eveniment de pe aeroport nici nu avea legătură cu zborurile (vorbim de Arad Open Air Festival), iată că totuși se pare că lucrurile se îndreaptă într-o direcție bună. 

Potrivit Consiliului Județean Arad, vom putea zbura direct din urbea noastră zilnic spre București, care e o veste foarte bună mai ales pentru cei care călătoresc în scop de afaceri, și de câteva ori pe săptămână în Franța, Germania și Italia.

Noile destinații, număr de curse și data primului zbor

Este vorba despre 14 curse spre 4 destinații și anume, București după cum spuneam, Paris, Stuttgart și Milano Bergamo, operate de compania aeriană Blue Air.

„Compania Blue Air va opera 14 curse către patru rute, în fiecare săptămână, de pe Aeroportul din Arad. Rutele alese de operatorul aerian sunt Arad-Stuttgart (trei curse pe săptămână), Arad-Milano Bergamo (două curse pe săptămână), Arad-Paris Charles de Gaulle (două curse pe săptămână) şi Arad-Bucureşti Otopeni (şapte curse pe săptămână). Prin contractul pe care îl va semna cu Consiliul Județean, Blue Air se obligă prin contract să opereze aceste curse cel puţin 12 luni de zile de la primul zbor al companiei care va decola de pe Aeroportul Arad, nu mai târziu din noiembrie 2022”, declară președintele CJA Arad, Iustin Cionca.

Probleme recente la Blue Air

„Nu spunem hop până nu sărim gardul”, astfel că înainte să ne imaginăm postând pe Instagram poze cu Turnul Eiffel în fundal sau cu o gelato pe străzile din Milano, așteptăm ca lucrurile să se concretizeze, doarece compania a avut numeroase probleme în acest an, iar mii de pasageri au rămas cu vacanța „în aer” din cauza zborurilor anulate.

Au fost anulate zboruri programate pentru această vară pe aproximativ 20 de rute, urmând să fie reluate din octombrie, plus unele curse charter. Astfel că urmează să vedem ce se va întâmpla cu zborurile contractate pentru Aeroportul din Arad, din noiembrie anul acesta.

„Comisia Europeană a aprobat alocarea unui ajutor de stat de către Consiliul Judeţean Arad către companii de transport aerian care au fost afectate de pandemia de Covid. Milionul de euro nu putea fi încasat de o singură firmă, valoarea maximă a ajutorului pentru fiecare societate în parte fiind de 600.000 de euro. După ce Consiliul Judeţean a anunţat alocarea acestui ajutor, Blue Air şi-a propus să îl acceseze și va primi 600.000 de euro”, a adăugat președintele CJA.

 

Foto: ThePixelman from Pixabay

 

What's Your Reaction?
Ador
2
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021