Now Reading
Peste 30.000 de km, zone neexplorate și periculoase! Adrian și Alecsandra traversează Africa de la Nord la Sud

Peste 30.000 de km, zone neexplorate și periculoase! Adrian și Alecsandra traversează Africa de la Nord la Sud

everydayholiday

Un cuplu de youtuberi se va „îmbarca” într-o expediție nebunească, am putea spune, traversând Africa de la Nord la Sud, inclusiv prin zone neexplorate până acum și chiar periculoase. 

Peste 30.000 km din Algeria prin Sahara, Africa de Vest, Africa Ecuatorială, până în Africa de Sud vor fi explorați timp de șase luni, din iulie până în decembrie 2022.

Cine sunt Adriana și Alecsandra Moldovan

Adrian Moldovan (Timișoara) împreună cu soția sa, Alecsandra (Arad) sunt cei de la EveryDay Holiday, un canal de youtube cu peste 90.000 de abonați. Deși cei doi au și joburi „normale”, respectiv farmacist și stomatolog, au un background în mass-media și iubesc să călătorească în locații mai puțin turistice, exotice sau controversate, precum Coreea de Nord, Cernobyl, Irak, etc.

De ce Africa

Traversarea Africii de la N la S pe ruta de vest. Șase luni, 30.000 de km, doi oameni, o „casă pe roți” 4×4, traversarea solitară a Saharei, 1000 km fără drum, din Algeria în Mauritania (premieră românească!), pe timp de vară. Plus, traversarea junglei dintre Nigeria și Camerun în plin sezon ploios (traseu offroad extrem).

„Dacă Africa Mediteraneană și cea de Est încep să fie tot mai accesibile turismului larg, Africa Centrală și de Vest sunt, din multe motive, destinații evitate de turistul obișnuit. O promovare a obiectivelor și oamenilor de acolo poate schimba percepția călătorilor despre o zonă a planetei prea puțin cunoscută. Timp de 6 luni vom fi doar noi doi cu mașina noastră în inima Africii – fără echipă de susținere, mașină de sprijin sau «buton de panică». Cabina mașinii va fi hotelul nostru, iar când localnicii ne vor primi în casele lor, vom putea spune că stăm la 5 stele. Multe din zonele pe care le vom parcurge sunt sălbatice și pustii. Suntem pregătiți să depășim bariere naturale, fizice si psihice. Drumurile sunt proaste, uneori lipsesc chiar, iar infrastructura turistică este inexistentă. Vom apela la sprijinul localnicilor pentru cazare, mâncare și ajutor în caz de nevoie. Fiind o aventură concepută ca un show pentru canalele de social media, se va filma absolut tot, chiar și cu camera ascunsă și episoade cu peripețiile la zi vor fi postate cu regularitate pe internet. Urmăritorii vor fi mereu la curent cu aventurile noastre pe YouTube, Facebook si Instagram,
atât prin postări ale rezumatelor zilnice, cât și prin transmisiuni în direct”, spune Adrian privind aventurile care îi așteaptă.

Scopul expediției

Pe lângă depășirea unor bariere mentale și fizice, cei doi doresc ca prin această aventură să promoveze fascinanta cultură africană și să ne îndemne să ieșim din zona de confort:

„În ziua de azi societatea de consum ne duce spre o viață sedentară, în care ne trăim visele doar prin filmele văzute la TV sau cinema. Vacanțele tind și ele să devină experiențe monotone, în care nu ajungem să cunoaștem lucruri cu adevărat noi. Noi ne propunem să arătăm necesitatea părăsirii zonei de confort a omului modern pentru a acumula experiențe benefice fizicului și psihicului. Vom dovedi că voința este suficientă pentru a face lucruri aparent imposibile. Fiecare poate să trăiască poveștile, aventurile pe care le vede doar în filme. Africa este un decor fantastic pentru a creea o aventură de impact maxim. Alături de aspectele geopolitice, conflictele armate, natura grandioasă și zonele pustii ce vor trebui trecute, vom studia și efectele globalizării asupra acestui colț de lume, cu părțile sale bune și rele”.

Poți urmări aventura africană a celor de la Everyday Holiday pe canalele lor de social media:

Youtube: www.youtube.com/c/everydayholiday
Instagram: everydayholiday_official
Facebook: everydayholiday_official

What's Your Reaction?
Ador
1
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021