Now Reading
Arad Fashion Days a început în forță! Creații elegante, curajoase, precum și inspirate din tradițiile românești, pe podiumul AFD

Arad Fashion Days a început în forță! Creații elegante, curajoase, precum și inspirate din tradițiile românești, pe podiumul AFD

arad fashion days

Arad Fashion Days a devenit un eveniment cu tradiție în Arad. Anul acesta nu face excepție, astfel că de Zilele Aradului, orașul de pe Mureș se transformă pentru două zile într-o mică capitală a modei.

După succesul răsunător al ediției de anul trecut desfășurată sub titulatura „Fashion on the Bridge”, organizatorii în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad promit o nouă ediție memorabilă.

De data aceasta locația aleasă este Vechiul Cazino.  22 de designeri își prezintă colecțiile la Arad într-un show de excepție care se va întinde pe durata a două zile: 23 și 24 august 2022. Ca o noutate, anul acesta, designerilor consacrați li se alătură studenți ai facultăților de profil din Arad și Timișoara.

Cătălin Botezatu a deschis Arad Fashion Days

Cel mai cunoscut designer din România a revenit la Arad și a deschis evenimentul în seara de marți, 23 august. Astfel s-a dat startul în forță, iar invitații au putut admira o colecție de tip Haute Couture, mixtă, rochii extrem de elegante, precum și costume bărbătești cu detalii deosebite, realizate cu fir de aur, cu pietre prețioase și semiprețioase.

„Sunt onorat tot timpul când vin la Arad. Ne bucurăm de susținerea Primăriei Arad în organizarea acestui eveniment, motiv pentru care nu putem decât să fim recunoscători. Pentru noi, designerii, susținerea autorităților locale înseamnă foarte mult, iar la Arad am avut parte de așa ceva de fiecare dată”, a mărturisit Cătălin Botezatu.

Tradițiile românești, celebrate la Arad Fashion Days 2022

În cadrul colecțiilor pe care am avut ocazia să le vedem au fost și ținute realizate cu migală și mare atenție la detalii, cu o doză uriașă de creativitate, inspirate din portul tradițional precum și de satul românesc.

Roșu Ciobanu Andrada, proaspăt ieșită de pe bancile Facultății de Artă și Design din Timișoara, a prezentat colecția „MIGNONETTE”, inspirată din costumul tradițional bănățean, mai exact, din costumul de sărbătoare al locuitorilor Banatului de munte. Scopul acesteia este cultural-artistic, primordială fiind aducerea în actualitate a elementelor tradiționale, caracteristice portului tradițional bănățean. Această colecție se distinge de celelalte creații autohtone prin folosirea materialelor prețioase, a imprimeurilor și broderiilor prezente în costumele tradiționale autentice.

De asemenea, colecția Irina Silaghi, „Port de țară – simplitate plina de respect”, a fost inspirată din arhitectura satului românesc, transpusă în creații vestimentare cu amprenta materialelor cu suflet străbun. Creațiile ei surprind prin formă, cu linii rurale transpuse în reinterpretări conceptuale aparte, prin structurări și destructurări atipice ce se dezvăluie fiecărui privitor dornic să cunoască mai multe despre materializări ale elementelor primare transpuse în concepte pe alocuri bizare, dar pline de forță și înțelesuri ascunse.

Coafuri sofisticate, coafuri wild, designeri tineri și consacrați, pe podiumul AFD

Nici o ținută nu este completă fără accesorii, machiaj și, mai ales, o coafură statement. Celebrul Laurent Tourette, hair stylist din top 10 mondial, a realizat coafurile wow ale manechinelor lui Cătălin Botezatu, iar Arte Studio a prezentat coafuri „retro with a twist”, inspirate din anii ’80, în cadrul Colecției „Analogue’80”. În această colecție am întâlnit mult volum , părul buclat in diferite forme, coafuri cu volum excesiv și sălbatic, culori vibrante de la roșu la nuanțe de blond calde și reci, precum și naturale.

Roberta Ritter studiază de doi ani designul ambiental în cadrul Aurel Vlaicu University of Arad, Facultatea de Design și a venit cu colecția „The Blue Depths”, inspirată de complexitatea oceanografiei biologice, cu accent pe structura fundamentală a vieții marine: coralul. 

Miruna Pavel, cu o profesie de jurist inițial, s-a hotărât să se întoarcă pe băncile facultății, pentru a-și urma visul. De 2 ani studiază designul vestimentar în cadrul Aurel Vlaicu University of Arad, Facultatea de Design, iar la AFD a prezentat o colecție foarte veselă, pornind de la reinterpretarea punctelor, având ca tema bulinele, eleganța și feminitatea fiind cuvintele cheie ale colecției ce poartă numele de „BUBULINA” și care se caracterizează prin simplitate a formelor și non culori la bază cu accente puternice de rosu și vișiniu.

Sheepy Joy, absolventă a Facultății de Design din Arad, a creat un brand ce își propune delicatețe, grijă și atenție asupra nevoilor individului, comunității și a mediului, prin abordarea ținutelor dintr-o perspectivă sustenabilă, cât mai naturală și care să servească celui ce o poartă, definit de: natural, simplu, delicat, minimalist, sustenabil, discret, grijuliu, esențial.

O colecție interesantă și ieșită din tipare a fost cea a lui Vișovan Ana Maria, absolventă a Facultății de Artă și Design din Timișoara. Colecția „Clash on Perfection” pune sub semnul întrebării idealurile de frumusețe ale lumii contemporane și volatilitatea termenului perfecțiune, astfel contopind cele două lumi ale frumosului și urâtului într-o colecție vestimentară. Ca sursă primordială de inspirație proiectul a pornit de la boala mentală body dysmorphia, boală care se manifestă prin analizarea exagerată a micilor imperfecțiuni ale corpului, iar persoana în cauză petrece mult timp făcând acest lucru, aceste mici imperfecțiuni fiind insesizabile pentru ceilalți în cele mai multe cazuri.

Mihnea Covaci este designer vestimentar, absolvent al Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca. Acesta a prezentat o colecție curajoasă, numită „Fallen Angels”. Este o colecție inspirată de îngerul decăzut și este adusă in actualitate prin rafinament, compoziție și puterea formei.

Airinei Maria, tânără absolventă a Facultății de Artă și Design din Timișoara, și a venit cu un concept nou și o colecție inedită. Colecția „Deep Ink” este expresia interesului pentru cultura orientală și estetica japoneză care au îndrumat-o spre o lume clară, curată, structurată.

Tudor Halațiu, un designer care se remarcă atât prin creații, cât și prin personalitatea sa puternică, a prezentat „Bad Reputation”. Colecția surprinde un concept foarte actual și anume excesul. „Cu toții suntem consumatori de exces și consider că modalitatea dramatică prin care am transpus acest concept într-o colecție de modă, subliniază într-o manieră directă strălucirea pe care o am ca designer!”.

Arad Fashion Days continuă astăzi la Vechiul Cazinou, cu noi colecții deosebite.

 

What's Your Reaction?
Ador
4
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021