Now Reading
An nou, lecții noi. 2023, oare ce ne pregătești?

An nou, lecții noi. 2023, oare ce ne pregătești?

2023 an nou

Pățesc deseori să nu mai știu exact ce an este, să confund 2022 cu 2021 și cu 2023, asta deoarece mi se pare că ultimii 3 au fost destul de haotici. Pe toate planurile.

Acum că 2023 bate la ușă parcă reușesc încet să mă debarasez de toată nebunia din ultimii ani și să respir, pur și simplu. Am ajuns să analizez trecutul ca viața de dinainte de 2020 și cea de după, parcă ceva s-a rupt atunci și nu s-a mai refăcut.

La final de an toată lumea trage linie și, mulți dintre noi, ne facem planuri și notăm dorințe pentru noul an, care este un fel de tărâm magic în care totul este posibil. Că o fi, că n-o fi, noi putem face să fie.

Și 2022 a fost plin de lecții, precum și o maturizare destul de bruscă aș spune. Când nu mai vorbesc de „noi doi”, ci despre „noi trei”, de când o mică ființă depinde total de mine, simt că m-am maturizat foarte mult, de pe o zi pe alta.

O altă lecție venită la pachet este cea despre care mă avertizase multă lume, însă nu m-am așteptat să fie chiar așa dureroasă, aceea că odată ce ești părinte unii oameni din viața ta dispar, iar tu n-ai ce face decât să accepți și să mergi mai departe cu cei care au rămas, la bine și la greu.

Apoi, „gura lumii” este un termen generic care ne poate bloca viața într-un asemenea hal încât ajungem să trăim pe un sfert față de cum ne-am dori să trăim. Viața e scurtă, s-o trăim astfel încât să fim noi fericiți și sănătoși, fără să încălcăm la rândul nostru limitele celorlalți, și nu după cum ni se dictează de părerologii de meserie.

Uneori să fim puțin egoiști nu este, culmea, o dovadă de egoism, ci de iubire de sine. Să spui „NU” la momentul oportun te poate scuti de probleme de sănătate mai târziu.

2023

Sănătatea e cea mai importantă. Urăm din reflex „Un An Nou cu sănătate și bucurie!”, dar nu realizăm că fără sănătate și mici bucurii, viața e foarte, foarte gri. De aceea, prima pe lista de dorințe pentru 2023 este să mă ocup de sănătate (alimentație, mișcare, etc.), de care am cam tras în ultima vreme, având mereu alte priorități, primul an cu un copil nefiind deloc ușor. A doua e să mă stresez mai puțin și să-mi pese mai puțin de toate nimicurile. Nu sunt pe listă, cum aveam de obicei, călătorii, sau anumite obiecte materiale, deoarece viața ne-a arătat cât este de imprevizibilă, așa că decât să mă entuziasmez la gândul unei vacanțe și să nu apuc să plec, mai bine mă surprind plăcut, spontan, când se va putea. Am învățat și să mai las controlul, deoarece este o falsă iluzie de control, de fapt.

Familia, oamenii dragi, sănătatea, o carte citită în liniște, o cafea cu o prietenă, un scurt city break într-o țară unde n-am mai fost, câteva evenimente cool de astă vară sunt lucrurile care mi-au alcătuit un 2022 frumos. Greu, dar frumos. Iar nașterea copilului meu m-a transformat total, chiar dacă nu foarte vizibil sau sesizabil.

Să aveți un 2023 exact așa cum vă doriți! La mulți ani din partea City Girl! 🙂

 

 

 

What's Your Reaction?
Ador
3
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021