Now Reading
Apple a lansat iPhone 14. Ce s-a schimbat, ce a rămas la fel, cât va costa

Apple a lansat iPhone 14. Ce s-a schimbat, ce a rămas la fel, cât va costa

iphone

Unul din cele mai așteptate evenimente din zona tech a avut loc ieri, în data de 7 septembrie. „Apple Event” a fost urmărit de milioane de oameni din toată lumea, care au dorit să asiste la lansarea noilor produse Apple, dar mai ales, al noului iPhone. 

Noile produse Apple

Tim Cook, CEO Apple, împreună cu echipa sa au prezentat de la sediul companiei din Cupertino, California, noile produse mult așteptate. Este vorba despre iPhone 14, căștile AirPods Pro, precum și noile ceasuri Apple Watch Seria 8 și SE.

A fost lansat în premieră Apple Watch Ultra, un smartwatch dedicat mai ales sportivilor care petrec mult timp în exterior.

iPhone 14, ce s-a schimbat, ce a rămas la fel

Vor fi patru noi modele de iPhone 14, și anume: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max.

Design-ul a rămas în mare parte la fel precum cel al predecesorului său, iPhone 13, însă modelul 14 Pro are câteva schimbări. Ca variante de culori avem, ca noutate, albastru deschis la iPhone 14 și un mov închis la iPhone 14 Pro.

Celebrul notch („breton”) al iPhone-ului nu dispare așa cum s-a vehiculat, ci se transformă. Pe variantele Pro vom avea un „Dynamic Island”, adică un notch transformat într-o insulă care va avea diverse funcții și pe care vei putea primi notificări. De asemenea, iPhone 14 Pro va avea, în sfârșit, mult-doritul Always On Display și o cameră foto mai performantă.

Prin funcția „Car Crash Detection” telefon va ști dacă a avut loc vreun accident de mașină și va apela automat la Salvare.

Nu mai există varianta mini la modelul de bază. Acesta este înlocuit de iPhone Plus, care are un ecran de 6.7 inch.

Apple a eliminat slotul pentru cartele sim, având doar eSim, ceea ce vine cu un dezavantaj major pentru cei care călătoresc frecvent, fiind nevoiți să suporte costurile serviciilor de roaming, deoarece achiziționarea unei cartele locale nu mai e posibilă, doar prin eSim.

Specificațiile iPhone 14/ 14 Plus

 • Display true -tone OLED
 • Cinci variante de culori, inclusiv noul albastru deschis
 • Baterie mai bună
 • Ecran ceramic mai durabil
 • Performanță îmbunătățită a camerei foto frontale în condiții de luminozitate scăzută
 • Action Mode pentru a stabiliza video
 • Serviciul de Urgență prin satelit, care însă va fi disponibil doar în SUA și Canada, momentan.

Specificațiile iPhone 14 Pro/ Pro Max

 • Always On Display
 • Un nou low-power mode pentru a spori viața bateriei
 • Procesor Apple A16 Bionic chip
 • Cameră foto de 48 MP
 • Calitate mai bună a fotografiilor în condiții de luminozitate scăzută.

iphone 14

Urmează să fie anunțate toate detaliile despre aceste noi modele.

Cât costă iPhone 14/ 14 Plus/ 14 Pro/ 14 Pro Max

Tim Cook a anunțat că noile device-uri nu se vor scumpi și că prețul rămâne același de anul trecut de la lansarea iPhone 13. Acest lucru nu este, din păcate valabil, și pentru Europa.

Astfel, iPhone 14 va costa 799$, iPhone 14 Plus 899$, iPhone 14 Pro 999$, iar iPhone 14 Pro Max 1099$. Atenție însă, vorbim despre prețul de pornire, pentru modelele cu cel mai mic spațiu de stocare (probabil va fi de 128 GB, la fel ca în 2021), și fără taxe adăugate.

În Europa, prețul va fi simțitor mai mare. De exemplu, prețurile anunțate în Germania sunt: iPhone 14 – 999 euro; iPhone 14 Plus – 1049 euro; iPhone 14 Pro – 1299 euro; iPhone 14 Pro Max – 1449 euro.

Reseller-ul oficial Apple din România a anunțat că vor ajunge și la noi, în curând, noile produse Apple, urmând să fie anunțate și prețurile oficiale.

Vezi întreaga lansare, aici.

Te tentează noul iPhone, sau ești mulțumit cu modelul pe care îl deții deja?

 

Foto: Apple Event

 

What's Your Reaction?
Ador
4
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
View Comment (1)
 • Buna! Vreau pur si simplu sa va ofer un mare degetul in sus pentru informatiile grozave pe care le aveti aici in aceasta postare. Ma intorc pe site-ul dvs. pentru mai multe in curand.|

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021