Now Reading
De la pictură la artă pe care o putem purta! Cu Alice, despre procesul creației și sfaturi pentru un cadou perfect

De la pictură la artă pe care o putem purta! Cu Alice, despre procesul creației și sfaturi pentru un cadou perfect

Ne place tot ce este frumos, fie că este o floare, o operă de artă, o bijuterie, o haină sau un produs de machiaj. Este perioada anului în care ar trebui să nu uităm să ne răsfățăm și pe noi, nu doar să alergăm neobosite după cadouri pentru ceilalți.

Și noi merităm ceva frumos, iar în acest articol vom povesti cu Alice Pușcașu despre arta realizării unor minunate bijuterii handmade și a unor cadouri perfecte pentru… iubitorii de animăluțe.

Hai să o cunoaștem pe Alice și să ne inspirăm pentru alegerea unui cadou perfect pentru cei dragi, dar și pentru noi!

Bine te-am găsit pe city-girl.ro! Spune-ne câte ceva despre tine.

Salut, sunt Alice, o artistă autodidactă specializată în realizarea de bijuterii rafinate din lut polimeric și în captarea esenței animalelor de companie iubite prin portrete acrilice. În prezent locuiesc în Timișoara și am avut întotdeauna o pasiune profundă pentru artă. Crescând, când eram întrebată ce vreau să fiu, răspunsul meu a fost întotdeauna simplu: pictoriță. Acel vis din copilărie a evoluat într-o realitate frumoasă în care pot să-mi infuzez viața cu culoare și imaginație în fiecare zi.

Cum ai descrie relația ta cu arta?

Relația mea cu arta este una profund personală și unică. Ca artist autodidact, consider că am o conexiune intimă cu meseria asta, una care se naște din curiozitate, explorare și dăruire. Călătoria mea artistică este o reflexie a pasiunii mele, a dorinței mele de a învăța și a capacității mele de a mă exprima creativ fără îndrumare formală. Arta mea nu este doar o formă de exprimare, este o dovadă a creșterii mele continue și a descoperirii de sine ca artist.

De ce de la pictură la bijuterii handmade? 

Crearea de bijuterii din argilă polimerică alături de portrete ale animalelor de companie îmi permite să explorez diferite fațete ale creativității mele. În timp ce portretele animalelor de companie îmi permit să surprind personalitățile unice ale animalelor iubite, lucrul cu bijuterii din argilă polimerică îmi oferă șansa de a-mi exprima viziunea artistică într-o altă dimensiune.

Procesul complicat de a crea bijuterii din argilă polimerică îmi permite să mă joc cu culorile, texturile și formele într-un mod diferit față de pictură. Îmi oferă o abordare practică a artei, permițându-mi să proiectez piese purtabile care reflectă stilul meu artistic, aducând bucurie celor care le poartă.

În cele din urmă, lucrul cu ambele medii îmi permite să-mi extind orizonturile artistice, provocându-mă să cresc și să inovez în diferite tărâmuri artistice, în timp ce îmi împărtășesc creativitatea cu un public divers.

De unde te inspiri pentru a crea artă purtabilă?

Mă inspir simplu din elemente pentru bijuterii, cum a fost mini colecția cu elemente portocalii sau din culori interesante de lut polimeric la magazinul de hobby la care merg frecvent. Frumusețea în a găsi inspirație în elemente sau culori minimaliste constă în posibilitățile nesfârșite pe care le oferă. Practic de la o singură combinație de culori sau un mic detaliu se poate declanșa o întreagă călătorie creativă.

Această abordare a mea îmi permite să am un proces creativ mai intuitiv și organic, în care fiecare piesă evoluează dintr-un răspuns pur, instinctual, la acele elemente inițiale.

Cum recomanzi să alegem cadoul potrivit pentru cei dragi, atunci când alegem o bijuterie, de exemplu?

Selectarea bijuteriilor perfecte pentru o persoană dragă implică luarea în considerare a gusturilor individuale, a personalității și a ocaziei.

Iată câteva sfaturi care ar putea ajuta:

  1. Stilul personal: Luați în considerare ținuta obișnuită și bijuteriile pe care le poartă de obicei. Preferă piese minimaliste, statement sau clasice? Această perspectivă vă poate ghida către un stil care se aliniază cu gustul lor.
  2. Simboluri semnificative: Alegeți piese cu simboluri sau motive care au semnificație pentru ele. Ar putea fi piatra lor natală, un simbol al iubirii sau al prieteniei sau ceva legat de interesele sau credințele lor.
  3. Calitate și material: Acordați atenție materialului bijuteriilor. Unii oameni au sensibilități la anumite metale. Optează pentru materiale de înaltă calitate, mai ales dacă piesa este menită să fie purtată zilnic.
  4. Ocazie și funcție: Luați în considerare scopul bijuteriilor. Este pentru purtare de zi cu zi, un eveniment special sau un cadou sentimental? Acest lucru vă poate influența alegerea între ceva subtil sau mai ornamentat.
  5. Personalizare: Gravarea unui mesaj, încorporarea inițialelor sau crearea unei piese adaptate preferințelor lor îl poate face și mai special.
  6. Cereți sfaturi: Dacă aveți îndoieli, cereți discret sfatul prietenilor sau familiei lor.

Amintiți-vă, gândul și considerația din spatele cadoului contează adesea la fel de mult ca și articolul în sine. În cele din urmă, alegerea a ceva cu grijă și atenție va reflecta dragostea și aprecierea voastra pentru persoana iubită.

Ce ne pregătești pentru viitor? 

Am ales să lansez magazinul meu de bijuterii din argilă polimerică ca punct de plecare… În viitorul apropiat, plănuiesc să extind site-ul pentru a-mi prezenta portofoliul de pictură. Acest lucru va oferi vizitatorilor o privire asupra călătoriei mele artistice și a gamei variate de picturi pe care le creez.

În plus, oferirea opțiunii de a comanda portrete regale de animale de companie va adăuga o notă personalizată, permițând oamenilor să-și prețuiască animalele de companie iubite într-un mod unic și special.

Sunt dornică să creez un spațiu în care vizitatorii să-mi poată explora atât arta de a creea bijuterii, cât și talentul meu de a surprinde esența animalelor de companie prin pictură. Totul pentru a-mi împărtăși pasiunea pentru artă în diferite forme și să ofer altora o modalitate de a aduce acea creativitate în viața lor.

Unde te găsim și cum putem comanda?

Mă puteți urmări pe Facebook, Instagram și website-ul personal www.fineartbyalice.com, iar comenzile le puteți plasa pe website direct.

O veste bună pentru cei care locuiesc în Timișoara este că pot alege să aibă livrare locală si asta înseamnă că au șansa ca eu personal să le livrez comanda lângă Iulius Mall!

 

Mulțumim frumos Alice pentru că ne-ai împărtășit câteva secrete din lumea fascinantă a artei, atât cea pe care o admirăm doar, cât și cea pe care o putem purta. Îți dorim mult succes pe toate planurile și cât mai multă inspirație!

What's Your Reaction?
Ador
7
Confuz
0
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021