Now Reading
S-a încheiat Arad Fashion Days! Creativitate la cote înalte, pe catwalk-ul de la Vechiul Cazinou

S-a încheiat Arad Fashion Days! Creativitate la cote înalte, pe catwalk-ul de la Vechiul Cazinou

arad fashion days

Arad Fashion Days s-a desfășurat în 23-24 august, la Vechiul Cazinou din Arad. Evenimentul organizat de Paul Micșa, Ancuța Ciortea, Teodora Duma, Cristina Sabău și Beny Mark, în colaborare cu Primăria Arad și CMCA, a reunit la Arad atât designeri consacrați, cât și tineri la început de drum, care au avut ocazia să își prezinte colecțiile în fața publicului.

Câte 11 designeri pe zi, 22 în total, au făcut un adevărat show spre deliciul celor prezenți, printre care s-au aflat și Alexandra Ungureanu și Geanina Corondan.

Ziua a doua de Arad Fashion Days a debutat cu… Dolce far niente

A doua seară de AFD a debutat cu o astmosferă relaxantă, colecția „Dolce far niente” a lui Paul Micșa ducându-ne cu gândul la o vacanță în Italia, pe un fundal muzical superb, însoțit de imagini din Veneția.

În colecția designerului lejeritatea conceptului Dolce far niente este reprezentat prin materiale diafane, lejere, de vară precum organza și voal în culori vibrante și croiuri lejere care te plimbă imaginar în însorita Italie, savurând viața pe un yacht, navigând feeric. Paul Micșa a pus bazele unui brand cu o misiune clară, aceea de a inspira schimbarea, unicitatea și ieșirea din tipar.

Accent pe suflete, mirese îndrăznețe și creații controversate, pe podiumul AFD 2022

Designerii au venit cu creații curajoase, chiar controversate, rochii de mireasă sexy, dar finuțe, senzuale, dar fără să fie vulgare, inspirate, după cum chiar designerul Anca Manea spune, și din stilul ecleziastic. De asemenea, am văzut ținute unisex, în cadrul colecției S(HE), cicatrici aurii în cadrul colecției SCARS, și multe alte creații fabuloase.

Colecția „Suflete” a Anei Fărâmă este despre oameni și spiritualitate. O colecție ce pune accent pe misticism, libertate și rațiune, prin forme, culori și accente, iar motivul mâinii se regăsește pe majoritatea ținutelor: „Prin mâini am ales să arăt sufletele noastre care se ridică la cer pentru libertate, iar în alte culturi mâna este instrumentul cu care acționează zeii și cu care se fac sacrificii în numele lor”.

Mara Popa, tânăra creatoare cu origini arădene, absolventă a Facultății de Arte și Design din Timișoara, a adus o colecție impresionantă pe podiumul AFD, colecția „SCARS”. Scars însumează o colecție de povești, sentimente și emoție, fiind un omagiu adus cicatricilor. Inspirația se regăsește în povestea propriei cicatrici, rezultată în urma unei operații pe cord deschis și în arta tehnicii japoneze, Kintsugi, care este o îmbrățișare a imperfecțiunilor prin repararea lor cu aur.

„Era timpul sa ma întorc la una din iubirile mele”, spune designerul arădean Simona Bulzan, atunci când vorbește cu multă dragoste și pasiune despre colecția „After 30 years”. Pentru a capta atenția publicului, a pătrunde adânc în gândul privitorului și a aduce un strop de fericire prin originalitate și prețiozitate, designerul a îmbinat materiale fine cu texturi deosebite și influențe ale culturii asiatice.

Croitoru Castelana by Cosette, prezentă la principalele evenimente din țară și din străinătate, aduce mereu pe scenă eternul feminin. Creații artistice inedite, picturale, pentru iubitoarele de piesei unice, nonconformiste uneori. Colecția „Lunga vară fierbinte” este o colecție unde mătăsurile, pliseurile și rochiile pictate ne aduc bucuria și extazul în serile lungi și fierbinți de vară.

Mădălina Buzaș este un alt designer cu origini arădene care a venit cu o colecție interesantă. Conceptul colecției (S)HE propune o direcție vestimentară comună între bărbati și femei. Acesta se leagă în mare parte de subiectul feminitătii și, anume, de energia feminină care poate fi regăsită în orice individ, astfel că se mixeaza elemente feminine în ținute masculine și elemente masculine în ținute feminine fără să se schimbe percepția asupra genului purtătorului. Este o colecție capsulă, unisex, conturată de ținute glamuroase adresată persoanelor cu vârste cuprinse între 25+ de ani, pentru sezonul toamnă/iarnă 2022.

Alludee este declarația îndrăzneață a glamului. O antiteză a modei, expresia confortului și extravaganței combinate. Este diferit cu o răsucire. Purtabil cu un strop de controversat. familiar, dar statuar.

De aproape douăzeci de ani, atelierul de creaţie Aura Dumitru realizează creaţii unicat și vestimentaţie de lux, pentru ocazii speciale. Începând cu anul 2019, proiectul de design a fost preluat de tânăra designer Ana-Maria Dumitru, care a adus un aport de noutate şi creativitate. Colecţia prezentată în cadrul AFD se numeşte „Garden of Eden” şi, în viziunea acesteia, este o trezire a lumii din izolare, o tranziţie de la întuneric la lumină, o înflorire, tema ei fiind desigur, florile.

Moisă Adrian, proaspăt absolvent al Aurel Vlaicu University of Arad, Facultatea de Design, își face debutul cu o colecție inspirată din natură, mai exact din aria exoticului plin de forme impresionante, dar care cuprinde și o uimitoare paletă de culori. Darlingtonia Californica și Copacul Sângele Dragonului exprimă viziunea tânărului designer asupra capcanelor vieții și deziluziile prezente în lumea contemporană, fiind un factor important în alegerea lor.

Colecția „CHATOLICA” a Anei Manea este o fuziune între tendințele modei actuale a rochiei de mireasă și stilul ecleziastic. Rochia de mireasă este o imagine fidelă pentru stilul si moravurile fiecărei vremi. Libertatea și lejeritatea de care începe să se bucure femeia de-a lungul timpului se oglindește în modă. La fel cum rădăcinile acestor legături se simt puternic și între catolicism și modă în Europa.

Mălina Popa a terminat Facultatea de Arte și Design din Timișoara, iar colecția ei este o încununare atât a talentului ei vestimentar cât și a poveștilor de viață pe care le-a văzut sau auzit. Conceptul acestei colecții este bullying-ul, acesta fiind o formă de excludere a altor persoane, de luare în derâdere și de umilire. Bullying-ul nu se bazează pe o problemă sau un conflict real, acest fenomen apare din dorința unui/unor indivizi de a-și câștiga autoritatea și puterea în fața unor persoane mai sensibile, care nu ripostează. Colecția „Follow the white rabbit (to see the truth)”, după cum spune melodia lui Madison Beer, este un titlu metaforic, cu subînțeles, pentru a urmări ținuta albă a colecției, care simbolizează ultima etapă din procesul unui individ care trece prin bullying, adică etapa de regăsire.

Au fost două zile fabuloase, felicitări organizatorilor și ne revedem în 2023!

What's Your Reaction?
Ador
5
Confuz
1
Iritat
0
Trist
0
© Copyright: City Girl 2021, All Rights Reserved. Copierea oricăror materiale de pe site fără acordul expres al deținătorului
www.city-girl.ro este strict interzisă și se va pedepsi potrivit normelor în vigoare.

Acest conținut este protejat! © City Girl - 2021